Rijeka: Nakon napada preminuo istaknuti član srpske zajednice

Radoje Petković
Petković je bio potpredsjednik VSNM-a Kastva i dugogodišnji član SDSS-a (Screenshot)

Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije objavilo je u ponedjeljak na svojim Facebook stranicama da je istaknuti član srpske zajednice, potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Kastva i dugogodišnji član SDSS-a Radoje Petković, podlegao ozljedama zadobivenim u brutalnom napadu na Viškovu u travnju ove godine.

Kako se navodi, mjesto i vrijeme komemoracije bit će naknadno objavljeni.

Teške tjelesne povrede

Na upit Hine iz Općinskog državnog odvjetništva doznaje se da je osumnjičeniku (48), koji je Petkoviću u travnju nanio osobito teške tjelesne ozljede, produljen pritvor, u kojemu je i sada.

“S obzirom na novonastalu činjenicu da je žrtva preminula, dan je nalog za obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti”, naveli su iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je 26. travnja da je policija podnijela kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Kako je tada navedeno, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 24. travnja na Viškovu, s nakanom da teško ozlijedi muškarca (63), koji se počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta u kojem su se prethodno sukobili, sustigao ga i povukao rukom prema sebi te mu zadao udarac šakom u lice.

Kad je muškarac počeo padati, pridignuo ga je te ponovio udarac, od kojeg je napadnuti ponovno pao na tlo.

Nakon što se ozlijeđeni muškarac uspio dignuti, ponovno je krenuo prema njemu te mu zadao još jedan udarac šakom u lice, uslijed kojeg je ovaj izgubio svijest i pao.

Krvarenje u mozgu i koma

Uslijed zadanih udaraca i udara u tlo, muškarac je zadobio krvarenje u mozgu i više hematoma te je bio u induciranoj komi i u stanju životne ugroženosti.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio je tada istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Hrvatski mediji prenose da je osumnjičeni na napad na popisu osumnjičenih za ratne zločine na području bh. entiteta Republika Srpska, koji je izradio Centar za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih RS-a.

Zasad, kako piše zagrebački Jutarnji list, u Državnom odvjetništvu ne odgovaraju ide li istraga u smjeru toga da je Petković napadnut zbog njegove nacionalne pripadnosti.

Izvor: Agencije