Ribe izgrizle 70 kupača u Argentini

Kupače su napale ribe 'palometas', rođakinje piranje (Getty Images)

Jato agresivnih riba izgrizlo je najmanje 70 kupača na rijeci Parani, popularnom izletištu blizu Rosarija, objavili su u četvrtak bolnički izvori.

Jednoj sedmogodišnjoj djevojčici morali su dijelom amputirati prst na ruci, a desecima drugih kupača na Božić stradali su ekstremiteti.

„Napale su ih ribe ‘palometas’, rođakinje piranje. Sve to nije normalno. Normalno je da bude izoliranih slučajeva ugriza i ozljeđivanja, ali ovo je izuzetan slučaj“, pojasnio je Federico Cornier, direktor hitne službe u gradu Rosariju.

Napad se dogodio na popularnoj plaži na rijeci Parani, 300 kilometara sjeverno od Buenos Airesa, na kojoj Agentinci za blagdane traže spas od vrućine.

Stravične scene na rijeci

Argentinski mediji prenose kako je od 70-ak ozlijeđenih ljudi, najmanje 20-ero djece, pa su agresivne ribe jednoj djevojčici odgrizle dio prsta, jedan dječak je zadobio otvorenu frakturu ruke, dok su ostali kupači pretrpjeli dublje ugrize.

Kupači su se u rijeci pokušali ohladiti, budući da temperature u Argentini ovih dana dostižu čak 38 stupnjeva Celzija, no istrčali su iz vode obliveni krvlju i tražeći pomoć, dok su roditelji čija su djeca bila u vodi pojurili u rijeku da bi ih izvukli na sigurno.

Argentinski mediji navode kako je masovni napad palometasa na kupače vjerojatno izazvan time što su lokalni ribari u rijeku ispustili otpad, koji je privukao ribe.

Izvor: Agencije