Revolucionarna garda: Balistički raketni program biće ubrzan

Iranski balistički raketni program biće proširen i nastavljen većom brzinom (EPA)

Iranska elitna Revolucionarna garda saopštila je danas da će iranski balistički raketni program biti ubrzan uprkos pritiscima iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da se on suspenduje, javila je iranska novinska agencija Tasnim.

Iranski balistički raketni program biće proširen i nastavljen većom brzinom, kao reakcija na neprijateljski stav američkog predsjednika Donalda Trumpa prema ovoj revolucionarnoj organizaciji, navedeno je u saopštenju iranske Revolucionarne gade, prenio je Reuters.

Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Khamnei odbacio je jučer agresivne kritike koje je na račun Teherana uputio predsjednik SAD-a Donald Trump, nazvavši ih “bulažnjenjem i velikim lažima”, koji dolaze od jednog “divljaka”, prenosi AFP.

Odgovor Khamneia

“Ne želim da trošim vrijeme odgovarajući na bulažnjenja i velike laži divljaka koji je američki predsjednik”, kazao je Khamnei u obraćanju studentima u Teheranu koje je objavio na svom kanalu na “Telegramu”.

AFP je naveo da je ovo bio prvi odgovor Khamneia na prošlosedmični ratoborni Trumpov govor usmjeren protiv Irana.

Trump je prošle nedjelje optužio Iran da ne poštuje nuklearni sporazum i kritikovao Evropljane zbog učešća u iranskim energetskim projektima.

Izvor: Agencije