Oglasi

Revizija otkrila 74 nelegalne diplome u javnom sektoru FBiH

Bosnu i Hercegovinu potreso je nedavno skandal, nakon što je novinarka portala Žurnal objavila da je za 2.500 KM kupila diplomu Srednje Medicinske škole. 
Nije objavljeno o kojoj vrsti diplomama je riječ, kao ni to iz kojih obrazovnih ustanova potjeću te diplomeAl Jazeera

Utvrđeno je postojanje 74 nevjerodostojne diplome tokom dosadašnje revizije diploma zaposlenih u federalnim institucijama i tijelima, federalnim organima uprave i upravnim organizacijama, javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Federacija BiH, te privrednim društvima u većinskom vlasništvu Federacije BiH, saopćeno je iz Vlade FBiH u petak.

U BH Poštama 20 nevjerodostojnih diploma

Navodi se da je jedna nevjerodostojna diploma otkrivena u Finansijsko-informatičkoj agenciji, tri u BH Telecomu, četiri u Međunarodnom aerodromu Sarajevo, pet u Federalnom zavodu PIO, 20 u BH Poštama, tri u Elektroprivredi HZHB, devet u Lutriji BiH, 16 u Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH, dvije u Poreznoj upravi Federacije BiH, po jedna u Kazneno-popravnim zavodima poluotvorenog tipa u Sarajevu i Orašju, jedna u KPZ zatvorenog tipa u Zenici i osam u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin.

Nije objavljeno o kojoj vrsti diploma je riječ, kao ni to iz kojih obrazovnih ustanova potjeću te diplome.

Bosnu i Hercegovinu potresao je nedavno skandal, nakon što je novinarka portala Žurnal objavila da je za 2.500 KM kupila diplomu Srednje Medicinske škole. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.