Restoran postao hit uz pomoć Pokemona

U nepuna dva mjeseca od objave aplikacije, pokemon-manija zavladala je svijetom, pritom srušivši pet Ginisovih rekorda.

Vlasnici malog restorana u australskom Sydneyju smislili su originalan način kako zaraditi na ovome globalnom fenomenu. Posebno kreirani burgeri inspirirani pokemonima, pravi su hit među igračima.  

Od trenutka kada su u meni uvršteni ovi burgeri, redovi pokemon fanova ispred restorana se ne smanjuju.

Slogan “Moraš skupiti sve” komotno bi sada mogao biti “Moraš pojesti sve”. Ekipa koja stoji iza ove ideje uživa u trenutku, sretni da im se trud isplatio.

“Neprestano smišljamo nove i zanimljive burgere. Dosadili su nam postojeći. Stalno jedno te isto. Zato smo osmislili nešto što je vizualno i gastronomski privlačno i novo”, kaže Archie Saliba, direktor operacija u Hashtag Burgeru.

Osim što vizualno podsjeća na nekog od pokemona, svaki od tri nova burgera okusom prati karakter lika prema čijem je uzoru napravljen.

“Balbasaur je poznat po zelenim listovima, pa smo ga i mi natrpali zelenim povrćem. Pikachu mora imati majonezu, čips i mnogo sira. Sve u skladu s njegovom žutom bojom. Charmander je burger u meksičkom stilu, sa začinjenijim, ljutkastim umakom i topljenim sirom.”

Ni burger nije jednostavno uloviti

Kako bi dodatno pojačali uzbuđenje, ograničili su dnevnu ponudu na samo 100 burgera. Kao i u igrici, niti burger nije jednostavno uloviti, a pogotovo ne baš onog kojega želiš.

“Gost naručuje pokemon-burger, ali ne zna koji će dobiti. Kod nas je sve neizvjesno, kao i u igrici”, objašnjava Ben Kagan, kreativni direktor. 

“Ima uši i ja ih želim pojesti. Koliko često možeš reći da si pojeo Pikachua?”, govori gost Kirk Canda.

“Dobila sam Pikachu Burger. Veoma sam uzbuđena jer sam se baš njemu nadala”, dodaje Shane Rays.

Neprestana gužva u restoranu najbolji je pokazatelj da su napravili pun pogodak. Međutim, pokeburgeri će u ponudi biti još samo desetak dana. Nema odmora za pokemon-trenere, ako ih žele pojesti sve. 

Izvor: Al Jazeera