Remorker počeo vući pokvareni trajekt ka Splitu

Brod, More
Šef Lučke kapetanije u Šibeniku kazao je kako bi tegljenje bi moglo trajati satima (Al Jazeera)

Tegljač “Polux” u četvrtak kasno popodne preuzeo je u tegljenje prema Splitu putničkog trajekta “Aurelia” sa 215 putnika i 92 člana posade, koji je jutros zbog otkazivanja motora, doplutao na devet nautičkih milja južno od otoka Žirja, a na havariranom brodu nema ozlijeđenih, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Hrvatske.

Tokom havarije nije došlo do onečišćenja mora, a na brodu nema ozlijeđenih osoba, stoga nije bilo potrebe angažirati spasilačku akciju prema osobama na brodu, naveo je David Radas iz Odnosa sa javnošću Ministarstva.

Trajekt, u vlasništvu italijanskog brodara SNAV, koji je u srijedu isplovio iz talijanske Ancone prema Splitu, zadesio je prošle noći kvar motora kod Žirja u Jadranskome moru je te plutao bez pogona na 10 nautičkih milja od otočja Kornati, javili su hrvatski mediji.

Dva remorkera se vratila zbog nevremena

Radi se o feribotu kojem je je, kako izvještavaju mediji, otkazao jedan od motora. 

Prema tim informacijama, nakon što je dojavljen problem, prema trajektu koji plovi pod ciparskom zastavom i na kojem se nalazi blizu 300 osoba, ubrzo su upućena dva remorkera, no zbog nevremena, odnosno jakog juga, nisu mogli doći do broda pa su vraćeni, a u pomoć su potom poslani jači i veći remorkeri iz Zadra.

Novinarka Slobodne Dalmacije stupila je u kontakt s jednom putnicom s broda, koja je rekla kako ih je blizu 5:00 ujutro more počelo jako valjati, a kada su putnici primijetili da se brod ne miče.

Izvor: Agencije