Rekonstruirana Pokrajinska vlada Vojvodine

Poslanici Skupštine Vojvodine izglasali su u ponedjeljak većinom glasova rekonstrukciju Pokrajinske vlade, a prema ocjeni njenog predsjednika Bojana Pajtića, glasanje je pokazalo da Vlada ima većinu u vojvođanskom Parlamentu.

Novi članovi Vlade su Branislav Bogaroški, Vladimir Pavlov, Nenad Stanković, dok je pokrajinski sekretar za privredu, rad, zapošljavanje i jednakost polova Miroslav Vasin njen novi potpredsjednik.

Novi pokrajinski sekretari položili su zakletvu pred Parlamentom.

Za izbor Pavlova, Bogaroškog, Stankovića i Vasina glasala su 63 poslanika, a protiv je bilo 36 poslanika opozicije, dok šest poslanika Saveza vojvođanskih Mađara nije učestvovalo u glasanju.

Pavlov je na mjesto pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj izabran umjesto Dragoslava Petrovića, koji je u ponedjeljak razriješen te dužnosti.

Glavni ciljevi Vlade

Bogaroški, dosadašnji predsjednik Poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine, izabran je za pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, a na to mjesto je došao nakon razrešenja Gorana Ješića.

Stanković je izabran za pokrajinskog sekretara za energetiku, naslijedivši Natašu Pavićević Bajić, koja je podnijela ostavku zbog prelaska na drugu dužnost.

Pajtić je nakon završetka sjednice rekao novinarima da su mnogi mediji u posljednje dvije i po godine pisali da Pokrajinska vlada nema podršku u Parlamentu, ali da je to demantirano današnjim glasanjem.

Obrazlažući prijedlog rekonstrukcije Vlade, on je kazao da će glavni njeni ciljevi biti donošenje zakona o nadležnostima i o finansiranju Vojvodine te osiguravanje socijalnih standarda za građane Vojvodine.

Izvor: Agencije