Regionalna bokserska liga počinje u martu

Velike su šanse za po dva kola u martu i aprilu (Facebook/Bokserski savez Srbije)

Regionalna liga u boksu startat će 4. marta naredne godine, a učestvovat će klubovi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, saopćio je Bokserski savez Srbije (BSS).

U Banjoj Luci je održan sastanak predstavnika klubova koji će učestvovati u ovom takmičenju, a ranije se razgovaralo na ovu temu u Novom Sadu, Loznici i Skoplju.

Sastankom je predsjedavao Jurica Runtić (Sesvete) a prisustvovali su Duško Bjelinić (Slavija), Milenko Tomić (Radnik), Aleksandar Risimić (Loznica), Tomislav Antelj (Vojvodina Spartak), Dušan Pantelić (Lazarevac), Ilija Mladenovski (Vardar), kao i direktor takmičenja Dragoljub Radović.

Naredni sastanak u Zagrebu

Usvojene su dopune propozicija, predložen nacrt kalendara takmičenja, a razgovaralo se i o osnivanju firme koja će voditi Regionalnu boksersku ligu, kao i pregovorima sa medijskim pokroviteljem.

„Među učesnicima sastanka osetna je pozitivna energija i velika želja da se ovo takmičenje pokrene i bude uspešno kao i regionalne lige u košarci, rukometu i vaterpolu. Boks bi u tom slučaju bio prvi individualni sport u gore navedenoj grupi“, navode iz Bokserskog saveza Srbije.

Slijedeći susret predstavnika kluba zakazan je za 16. januar u Zagrebu, gdje će se usvojiti i finalni kalendar takmičenja.

Velike su šanse da se u martu, kao i u aprilu, održe po dva kola, dok bi se u maju održala i preostala tri u prvom dijelu takmičenja.

Izvor: Agencije