Oglasi

Razvoj vakcine iz Oxforda ima polovične izglede za uspjeh

Postoji opasnost da predstojeće ispitivanje ne da nikakve rezultate zbog male transmisije COVID-a 19 u zajednici.
LaboratorijEksperimentalno cjepivo ChaAdOx1 nCoV-19 jedno je od najperspektivnijih u utrci za nalaženje zaštite protiv novog korona virusaEPA - Ilustracija

Ispitivanje cjepiva protiv COVID-a 19, koje se razvija na Sveučilištu u Oxfordu, ima 50 posto izgleda za uspjeh jer korona virus u Velikoj Britaniji, kako izgleda, ubrzano nestaje, rekao je listu Telegraph jedan od profesora koji vodi razvoj tog cjepiva, kako prenosi Hina.

Adrian Hill, ravnatelj oxfordskog instituta Jenner, koji u razvoju cjepiva surađuje s proizvođačem lijekova tvrtkom AstraZeneca Plc, rekao je da postoji opasnost da predstojeće ispitivanje, koje uključuje 10.000 dobrovoljaca, ne da nikakve rezultate zbog male transmisije COVID-a 19 u zajednici.

"To je utrka s nestajanjem virusa, utrka s vremenom", rekao je Hill britanskom listu.

Eksperimentalno cjepivo

"U ovom trenutku postoji 50 izgleda da ne dobijemo nikakve rezultate".

Eksperimentalno cjepivo, nazvano ChaAdOx1 nCoV-19, jedno je od najperspektivnijih u globalnoj utrci za nalaženje zaštite protiv novog korona virusa, koji izazvao pandemiju COVID-a 19, bolesti koju uzrokuje.

Njegov je tim počeo ranu fazu ispitivanja svog cjepiva na ljudima u travnju, a samo nekoliko cjepiva je uspjelo doći do te točke razvoja, prenosi Hina.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.