Razriješeni Sabo predao dužnost povjereniku

Sabu USKOK sumnjiči za podmićivanje dvoje vukovarskih vijećnika HDZ-a te pronevjeru novca (Pixsell)

Razriješeni gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo predao je danas izvješće o poslovnom stanju Grada povjereniku Hrvatske vlade za Grad Vukovar Damiru Grizelju, imenovanom prošlog tjedna kad je Vlada zbog nedonošenja proračuna u zakonskom roku raspustila Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika.

Predajući izvješće s popisom kapitalnih projekata koji se provode, Sabo je istaknuo kako Grad posluje pozitivno i kako je ”u plusu” 5,8 milijuna kuna (760 tisuća eura).

Bez riječi o statusu u SDP-u

“Mogu jamčiti da je to, doista, tako. Kada sam preuzimao mjesto gradonačelnika 2009, kazali su mi na primopredaji kako je grad u pozitivi, da bih nakon mjesec dana ustanovio manjak od čak 33 milijuna kuna (4 milijuna i 300 tisuća eura)”, kazao je Sabo.

Na izlazu iz Gradske vijećnice, u kojoj je obavljena primopredaja, novinari su pokušali, ali bez uspjeha, Sabi postaviti pitanja o njegovu statusu u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) i prijevremenim izborima za Gradsko vijeće i gradonačelnika.

Vukovarski SDP još se nije sastao kako bi razmotrio situaciju u kojoj se našao Sabo, kazala je novinarima Danijela Stanković, koja je, kao i druga zamjenica gradonačelnika Drinka Komljenović, također razriješena.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) sumnjiči Sabu za podmićivanje dvoje vukovarskih vijećnika Hrvatske demokratske zajednice te pronevjeru novca uplaćenog za ljetovanje vukovarske djece.

Izvor: Agencije