Ravnogorci odaju počast Draži Mihailoviću u Višegradu

Ovakvo okupljanje godinama se neometano odvija u bh. entitetu Republici Srpskoj (Al Jazeera)

U Višegradu su se okupili i postrojili pripadnici Ravnogorskog pokreta kako bi obilježili godišnjicu hapšenja četničkog vođe iz Drugog svjetskog rata Draže Mihailovića.

Približno 200 osoba, uglavnom odjevenih u crne uniforme i okićenih četničkim znakovljem, okupilo se u centru Višegrada. Oni su došli iz više krajeva, uključujući Kačak, Ivanicu i druga mjesta u Srbiji, piše Klix.ba.

Iako je centralni događaj najavljen tek za 12 sati ispred spomenika Mihailoviću, ravnogorci i njihovi simpatizeri postrojili su se već ujutro na centralnom gradskom trgu.

Okupljanje svake godine

“Kao i svake godine okupljamo se kako bi dali parastos komandantu jugoslovenske vojske u otadžbini (Mihailoviću, op.a.). On je čovjeku koji je svoj život posvetio slobodi srspkog naroda, razvoju demokratije i odbrani otadžbine od fašističkih agresora i komunista”, rekao je između ostalog Dušan Sladojević, predsjednik Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske, dodavši da je Mihailović “stramno ubijen nakon montiranog suđenja”.

Ovakvo okupljanje godinama se neometano odvija u bh. entitetu Republici Srpskoj, što ulijeva nemir kod Bošnjaka povratnika.

Izvor: Agencije