Oglasi

Rasprodate karte za meč Hrvatska-Srbija

Navijači Hrvatske i cijelu noć, po snijegu, čekali u redovima za ulaznice, pa 24.000 karata prodato za nekoliko sati.
Navijači širom Hrvatske su, neki od njih i cijelu noć, po snijegu i hladnoći čekali na karte čija je prodaja trebala početi u devet ujutroPixsell

Cijeli kontingent od 24.000 ulaznica za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine između Hrvatske i Srbije koji je pušten u slobodnu prodaju, „planuo“ je u četvrtak za samo nekoliko sati, potvrdio je komesar Hrvatskog nogometnog saveza Nikša Martinac.

Ulaznice, čija se cijena kretala od 50 kuna (6,6 eura) na južnoj tribini, pa do 250 kuna (33 eura) na zapadnoj tribini među VIP gostima, prodavale su se preko interneta i u prodavnicama kompanije Tisak medija.

Svaki navijač mogao je kupiti do četiri ulaznice uz obavezno pokazivanje lične karte.

Navijači širom Hrvatske su, neki od njih i cijelu noć, po snijegu i hladnoći čekali na karte čija je prodaja trebala početi u devet ujutro. Ipak, zbog velike navale došlo je do pada kompjuterskog sistema, pa je početak prodaje pomjeren, što je izazvalo „gunđanje“ navijača, prenose agencije.

Red su održavali brojni redari uz pratnju policije, često i interventne, a ispred prodajnih mjesta postavljene su i metalne ograde.

Bez gostujućih navijača

Prema dogovoru nogometnih saveza Hrvatske i Srbije, na utakmici 22. marta na Maksimiru, ali ni 6. septembra u Beogradu neće biti gostujućih navijača.

S obzirom na veliki interes, HNS će na trgovima velikih gradova organizirati gledanje meča na video-zidovima.

„Činjenica je da za ovaj susret vlada ogroman interes ljudi koji višestruko premašuje kapacitet stadiona u Maksimiru. Unatoč nekim tvrdnjama, serveri nisu pali, ali rade otežano zbog velike navale. To je potvrdio i HNS-ov povjerenik za karte Nikša Martinac koji je rekao da prodaja preko interneta i dalje ide, ali nešto sporije od očekivanog. Morate ipak shvatiti da ulaznica nema dovoljno da se zadovolje zahtjevi svih hrvatskih navijača koji će 22. ožujka željeti navijati za Hrvatsku u Maksimiru", stoji u saopćenju HNS-a na njihovoj facebook stranici.

Izvor: Agencije