Raskinut ugovor o prodaji Feroelektra

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe u roku mjesec dana Kantonalnom sudu u Sarajevu (Al Jazeera)

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu po tužbi Agencije za privatizaciju Federacije Bosne i Hercegovine kojom je raskinut kupoprodajni ugovor Stanić Investa s Feroelektrom, potvrdio je za agenciju Fena predsjednik Sindikata Feroelektra Senad Smajić.

On je dodao da na ovu presudu postoji mogućnost žalbe u roku mjesec dana Kantonalnom sudu u Sarajevu, te da smatra da će to Stanić Invest pokušati zloupotrijebiti jer, kako tvrdi, objekte Feroelektra koriste za svoj privatni biznis.

“Mi ćemo Kantonalnom sudu u Sarajevu uputiti zahtjev za hitno rješavanje žalbe jer ova priča predugo traje, a radnici Feroelektra već 25 mjeseci ne primaju plaće, niti mogu ovjeriti zdravstvene knjižice”, rekao je Smajić.

Očekivanja radnika

Istakao je da radnici traže da nakon ove presude istjeraju Staniće iz objekata Feroelektra, te da će biti u kontaktu s federalnim premijerom Nerminom Nikšićem i ministrom trgovine Miloradom Bahiljem.

“Nadamo se da će i Kantonalno tužilaštvo što prije podnijeti krivične prijave za niz krivičnih djela koje je Stanić Invest počinio u Feroelektru, a što je utvrdila i Finansijska policija”, kazao je Smajić.

Radnici su u više navrata protestirali ispred zgrade Feroelektra te Općinskog suda Sarajevo.

Glavno ročište tužbe Agencije za privatizaciju FBiH za raskid kupoprodajnog ugovora u vezi s ovom firmom zaključeno je 7. jula, kada je svjedočio Franjo Šaravanja, predsjednik Agencije.

Izvor: Agencije