Oglasi

Ramljak u Beogradu: Agrokor neće u stečaj

Povjerenik hrvatske Vlade za koncern boravio je u glavnom gradu Srbije, gdje se sastao s vicepremijerom Rasimom Ljajićem.
Ante Ramljak, AgrokorRamljak očekuje da se restrukturiranje koncerna Agrokor može očekivati za 12 do 15 mjeseciReuters - Arhiva

Izvanredni povjerenik hrvatske Vlade za tvrtku Agrokor Ante Ramljak isključio je mogućnost da taj koncern ode u stečaj i ocijenio da se preustroj Agrokora može očekivati u sljedećih godinu do godinu i pol, doznaje Hina iz izvora bliskih sudionicima sastanka održanog u Vladi Srbije.

Ramljak boravi u Beogradu, gdje je s visokim dužnosnicima srbijanske Vlade, Privredne komore Srbije i vodstvom Agrokorovih poduzeća u Srbiji razgovarao o planovima za stabiliziranje poslovanja tog koncerna u Srbiji i regiji.

Prema neslužbenim saznanjima Hine iz izvora bliskih sudionicima sastanka, Ramljak očekuje da se restrukturiranje koncerna Agrokor može očekivati za 12 do 15 mjeseci.

Ramljak je upoznao domaćine s planovima i dinamikom preustroja Agrokora, a poglavito u svezi s kompanijama iz sustava Agrokora koje posluju u Srbiji i imaju ukupno oko 11.000 djelatnika.

Domaćin sastanka bio je potpredsjednik Vlade Srbije, ujedno i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Redovna isplata za dobavljače

U priopćenju iz Ljajićevog ureda naglašeno je da su Ante Ramljak i njegovi suradnici upoznati "o aktivnostima Vlade Srbije u cilju održavanja stabilnosti poslovanja Agrokorovih kompanija u Srbiji, očuvanja radnih mjesta i zaštite interesa dobavljača".

Ramljak je, kako se navodi, istaknuo da se "ide u pravcu normaliziranja poslovanja Agrokorovih poduzeća u cijeloj regiji"  te poručio kako "dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovitu isplatu za isporučenu robu".

Nakon sastanka s predstavnicima Agrokorovih tvrtki u Srbiji, Ramljak je rekao da su "proizvodne kompanije Dijamant i Frikom u potpunosti spremne za predstojeću žetvu", navedeno je u priopćenju.

Dogovoren je i nastavak međusobne koordinacije u suradnji, čiji je cilj "praćenje situacije vezane za poslovanje koncerna Agrokor i njegovih dijelova koji posluju u Srbiji".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.