Oglasi

Ramazan u Gazi: Iftar na ruševinama zgrada

Nije rijetka pojava da Palestinci iftare na ruševinama zgrada koje su uništene u izraelskim zračnim napadima.
Članovi porodice Zurab na ruševinama svoje kuće prekidaju ramazanski postAnadolija

Muslimanski vjernici širom svijeta ovih dana uživaju u ramazanskim aktivnostima koji se završavaju 4. juna, kada nastupa Ramazanski bajram, piše Anadolija.

Muslimani tokom cijelog mjeseca ramazana obavljaju vjerske dužnosti, od posta do redovnih klanjanja teravih-namaza, učestvovanja na mukabelama te dnevnim učenjima Kur'ana.

Ipak, u nekim dijelovima svijeta muslimani se suočavaju s ozbiljnim političkim, ekonomskim i društvenim problemima što se odražava i na njihove ramazanske aktivnosti.

U posljednjim napadima na Pojas Gaze izraelska vojska je sravnila sa zemljom pojedina područja Refaha

Anadolija

Iftari na ruševinama

Jedno od tih mjesta je zasigurno i Gaza gdje mnogi muslimani, uprkos vrlo teškim uslovima u kojima se nalaze, i dalje uspijevaju postiti i prakticirati druge vjerske aktivnosti tokom mjeseca ramazana.

Nije rijetka pojava da Palestinci čak i iftare na ruševinama zgrada koje su porušene u izraelskim zračnim napadima.

U posljednjim napadima na Pojas Gaze izraelska vojska je sravnila sa zemljom pojedina područja Refaha. U tim napadima uništena je i kuća porodice Zurab. Na ruševinama svoje kuće Zurabovi prekidaju ramazanski post u porodičnoj atmosferi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.