Rakitić golove posvetio trudnoj supruzi

Rakitić pobrao mnoge pohvale španskih medija za nastup, a u igru je ušao kao rezerva i donio pobjedu Kataloncima (AP)

Hrvatski reprezentativac i vezni igrač španske Barcelone Ivan Rakitić (27) posvetio je trudnoj supruzi golove kojima je njegova ekipa u trećem kolu Lige europskih prvaka na gostovanju u Bjelorusiji pobijedila BATE Borisov sa 2:0.

„Ovo je bila važna pobjeda, a mogli smo postići i više golova. Jako sam sretan što ću opet postati otac pa ove golove posvećujem supruzi i kćeri“, izjavio je Rakitić nakon utakmice koju je počeo na klupi i u igru ušao u 17. minuti kada se povrijedio Sergi Roberto.

U 48. minuti je uputio udarac s 20-ak metara i pogodio rašlje gola prvaka Bjelorusije, dok je drugi pogodak zabilježio u 64. minuti kada mu je opet asistirao Brazilac Neymar.

„Odigrali smo jako dobro kompletnu utakmicu u kojoj  BATE gotovo da nije imao niti jednu priliku“, kazao je Rakitić, koji je prvi put dresu Barcelone postigao dva gola u jednoj utakmici.

‘Ivan Grozni’

Španski mediji hvale Rakitićev nastup, a dnevne novine Marca donose naslov „Ivan Grozni“.

Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni ističe „Rakitić, neočekivani strijelac“ te „Rakitićeva dva gola približila Barcu osmini finala“. Dnevne novine As u naslovu imaju „Neymar predvodi, Rakitić uništava“, a katalonski dnevnik Sport „Rakitić i Barca pokorili BATE“.

Trener Barcelone Luis Enrique izjavio je: „Jako sam zadovoljan, ne samo napadačima, već čitavoj ekipi. Ne znam da li je ovo bila naša najkompletnija utakmica do sada, no napravili smo ono što smo trebali napraviti“.

Osvrnuo se i na hrvatskog nogometaša.

„Ova dva gola su mu dobro došla, ali i čitavoj ekipi. Što više igrača se pridruži proslavi golova to bolje, a ponajviše u ekipi kao što je Barcelona koja stvara brojne prilike“, istakao je Enrique.

Barcelona predvodi grupu E Lige prvaka sa sedam bodova, a slijede Bayer Leverkusen sa četiri, BATE Borisov sa tri, dok je posljednja Roma s dva boda.

Izvor: Agencije