Radwanska zaustavila Janković

Radwanska je Janković savladala sa 2:0 u setovima (Getty Images)

Bosanskohercegovačka teniserka Mervana Jugić-Salkić zaustavljena je u drugom kolu dubla na Grand slam turniru US Open u New Yorku.

Zeničanka je u paru s Ligom Dekmeijere iz Latvije u borbi za osminu finala poražena od 14. nositeljica, Natalije Grandin (JAR) i Vladimire Uhlirova (Češ) sa 6:2, 6:3.

Srbijanska teniserka Jelena Janković nije se uspjela plasirati u osminu finala US Opena, pošto je u subotu u šesnaestini finala izgubila od Poljakinje Agnješke Radwanske sa 6:3, 7:5.

Janković nije bila bez šansi protiv drugorangirane teniserke svijeta, ali je po ko zna koji put platila danak čestim oscilacijama u igri.

U prvom setu je uspjela napraviti break i smanjiti prednost Radwanske na 3:2. Ipak, odličnom igrom u defanzivi Poljakinja je uspjela riješiti prvi set u svoju korist i poslije 44 minuta igre povede sa 6:3.

Početak drugog seta je bio obećavjući. Janković je oduzela servis protivnice i povela sa 2:0, ali nije uspjela zadržati visok nivo igre u kontinuitetu.

Srbijanska teniserka je u finišu seta ponovo bila u prednosti 5:4, ali je popustila i dozvolila Radwanskoj da sa tri vezana gema dođe do pobjede.

Izvor: Agencije