Oglasi

Radivojević odustao od kandidature za načelnika Srebrenice

Radivojević smatra da će tako doprinijeti fer izbornoj utakmici između ostala dva kandidata za načelnika te općine.
Desnica Radivojević je obavljao dužnost zamjenika federalnog premijera i ministra prostornog uređenja i okolišaAl Jazeera - Arhiva

Nezavisni kandidat za načelnika Općine Srebrenica na lokalnim izborima 2. oktobra Desnica Radivojević priopćio je danas da odustaje od kandidature.

Radivojević je kazao da se povlači s liste nezavisnog kandidata za načelnika Općine Srebrenica za lokalne izbore, prenosi Fena. 

Smatra da će na taj način doprinijeti fer izbornoj utakmici između ostala dva kandidata za načelnika te općine.

'Ravnopravan tretman naroda i građana'

"Za nas je od vitalnog značaja da shvatimo i prihvatimo da u budućnosti ova lokalna zajednica mora imati jedan potpuno ravnopravan tretman naroda i građana koji će znati nakon izbora da se izbore za pravi put i održivi razvoj i demokratizaciju. Nažalost, to nije bio slučaj do sada, vjerujem u ove mlade ljude da će prepoznati to sve i napraviti jedan veliki iskorak nakon izbora", kazao je Radivojević.

Pozvao je sve birače da izađu u što većem broju i da svoj glas daju kandidatu koji bude imao najbolji program i koji će osigurati bolji život svim građanima Srebrenice.

Kandidati za načelnika Općine na izborima 2. listopada su aktualni načelnik Ćamil Duraković, kao nezavisni kandidat uz podršku SDA, SBB BiH, SDP, Demokratske fronte, Stranke za BiH te Mladen Grujičić, kandidat koalicije u kojoj su SNSD, SDS, DNS, SP, SRS, PDP, NDS, SNS, SzDS, EPRS - Zajedno za Srebrenicu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.