Radio Vatikan proziva Milanovića

Premijer je rekao da Hrvatska iz recesije "neće izaći po Duhu Svetom, nego radom i inteligencijom" (Reuters)

Radio Vatikan, medij Katoličke crkve, reagovao je na jučerašnju izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da Hrvatska iz recesije “neće izaći po Duhu Svetom, nego radom i inteligencijom”.

“Dok god se ljudi, i oni koji vladaju i oni koji ne vladaju, ne usklade s Duhom Svetim, ostaće u recesiji”, poručili su iz Radio Vatikana u emisiji pod nazivom “Religiozni pojmovnik vladajućih”, prenose hrvatski mediji. Radio Vatikan prenosi primjere Milanovićevih izjava kako se “Bog umješao u poljoprivredu ne dajući kišu” i da “iz recesijskog problematičnog stanja nećemo izaći po Duhu Svetome”.

Tu se premijer grdno vara jer “vjernici zdušno mole za dar Duha Svetog političarima i onima koji upravljaju, da se upravo daju inspirisati onim istim Duhom kojim Bog diše, a to je Dah ljubavi”.

Dajući se voditi tom ljubavlju, oni nalaze prava rješenja za opće dobro svih, ističe Radio Vatikan i poručuje da se treba lično, ne samo za svoje dobre plate, izboriti i da mnogi pojedinci ostvare pravo na rad i zasluženu platu da bi tako i familije mogle dostojanstveno da žive, a ne tek preživljavaju.

“Ako neko već nazire svoj odlazak, možda to i govori po nadahnuću onog istog Duha u koga ni ne veruje, ali priznaje da ne djeluje usklađen s tim Duhom. Dok se god ljudi, i oni koji vladaju i oni koji ne vladaju, ne usklade s Duhom Svetim, ostaće u recesiji”, zaključuje Radio Vatikan.

Izvor: Agencije