Qatar Airways medicinarima poklanja 100.000 besplatnih putovanja

Cijena karte i naknada pokrio je Qatar Airways, dok aerodromske takse moraju biti plaćene (Reuters)

Kompanija Qatar Airways poklanja 100.000 besplatnih avionskih karata za sve medicinske radnike širom svijeta u znak zahvalnosti za njihovo herojsko zalaganje tokom pandemije COVID-a 19, saopćila je danas ta kompanija.

Karte će biti dostupne za rezervaciju od sutra, na Međunarodni dan medicinskih sestara / tehničara, čime se ta kompanija zahvaljuje na, kako se navodi, herojskom činu zalaganja medicinskih radnika širom svijeta, prenio je Tanjug.

Besplatne karte bit će dostupne za rezervaciju od 12. do 18. maja ove godine.

Medicinski radnici mogu se prijaviti za ovu specijalnu ponudu na stranici qatarairways.com/ThankYouHeroes tako što će popuniti formular i primiti specijalni promotivni kod, a na osnovu sistema “ko se prije prijavi”.

Medicinski radnici iz cijelog svijeta ostvaruju pravo na besplatne karte, a kako bi kompanija omogućila transparentan i pošten način dodjele karata, svaka država dobit će određeni broj njih, u zavisnosti od broja stanovnika države.

Tokom trajanja kampanje karte će se dodjeljivati svakog dana, a dobitnici će rezultate moći vidjeti minutu nakon ponoći, prema vremenskoj zoni Katara.

Potpuno fleksibilne karte

Svih 100.000 medicinskih radnika koji preuzmu promotivni kod moći će rezervirati do dvije besplatne povratne karte u ekonomskoj klasi za bilo koje od dostupnih odredišta Qatar Airwaysa – jednu za sebe i jednu za saputnika.

Karte moraju biti rezervirane do 26. novembra i iskorištene do 10. decembra 2020.

Karte su, kažu iz te kompanije, potpuno fleksibilne, s neograničenim brojem promjena odredišta i datuma putovanja bez ikakvih naknada.

Cijenu karte i naknade pokrio je Qatar Airways, dok aerodromske takse moraju biti plaćene, a ta ponuda dostupna je samo na letovima Qatar Airwaysa.

Medicinski radnici koji mogu ostvariti pogodnosti jesu doktori, medicinski tehničari, medicinske sestre, bolničari, farmaceuti, laboratorijski tehničari i medicinski istraživači, a važeća ID kartica od poslodavca mora biti priložena na aerodromu tokom prijave na let.

Medicinskim radnicima bit će uručen i kupon s 35 posto popusta koji ostvaruju u prodavnicama Qatar Duty Free na Međunarodnom aerodromu Hamad u Dohi.

Izvor: Agencije