Putinu pokazani aduti ruske borbene avijacije

U pratnji Vladimira Putina bili su najviši vojni zvaničnici (EPA)

Ruski predsjednik Vladimir Putin obišao je Državni centar za probne letove “Čkalov” u Ahtubinsku, na jugu zemlje, gdje su mu prikazani najnapredniji radarski i raketni sustavi i najsuvremenije zrakoplovne tehnologije, uključujući borbeni zrakoplov MiG-31 s hipersoničnom raketom “Kindžal”.

Među izloženim primjercima vojne avioindustrije bio je i lovac pete generacije Suhoj-57, kao i borbeni zrakoplov MiG-35 te uzorci budućih unaprijeđenih bespilotnih letjelica.

Putinu su prikazani i lovci Suhoj-35 i Suhoj-30SM, unaprijeđeni presretač MiG-31BM i MiG-29K, trenutno u upotrebi u ruskoj mornarici, prenose ruski mediji.

Upoznao se i s radarskim sustavima Podlijot Kasta 2-2V i automatskim kontrolnim sustavom Fundament-M, kao i radarom Valdai namijenjenom otkrivanju i borbi protiv bespilotnih letjelica.

Ruskom predsjedniku su predstavljeni antiraketni sustavi S-500 Vitjaz i S-300V4, raketni sustavi Pancir-S, Pancir-SM i Pancir-SA, kao i protuzračni raketni kompleksi Tor-M2 i Buk-M3.

U Putinovoj pratnji bili su ministar obrane Sergej Šojgu, zamjenik premijera Jurij Borisov, ministar industrije Denis Manturov, predstavnici obrambene industrije i drugi vojni dužnosnici.

Izvor: Agencije