Oglasi

Putin: Ruski izvoz oružja iznosi 15 milijardi dolara

Ruski predsjednik kaže da će njegova zemlja partnerima nuditi nove, fleksibilne i pogodne forme saradnje.
'Naši rivali često pribjegavaju nefer metodama konkurencije', poručio je PutinArhiva

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je zadovoljan ruskim izvozom oružja u svijet, koji iznosi do 15 milijardi dolara, uprkos tome što, prema njegovim riječima, nefer konkurencija prijeti i ucjenjuje kupce.

"U proteklim godinama količina izvoza vojnih dobara na stabilno je visokom nivou, dostižući [vrijednost] gotovo 15 milijardi dolara", rekao je on na sastanku Komisije za vojnotehničku saradnju Rusije s inozemstvom, prenosi agencija TASS.

Globalno tržište oružja

Također je rekao da će Rusija pažljivo pratiti trendove na globalnom tržištu oružja, a partnerima će nuditi nove, fleksibilne i pogodne forme saradnje.

"To je naročito važno s obzirom na aktuelne uvjete, u kojima naši rivali često pribjegavaju nefer metodama konkurencije. Oni pokušavaju vršiti pritisak i ucjenjuju kupce, naročito koristeći se politički motiviranim sankcijama kako bi nametnuli vlastitu vojnu opremu iako je ona skuplja i slabijeg kvaliteta u odnosu na našu", rekao je ruski predsjednik.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.