Oglasi

Putin: Rusija će jačati svoju vojsku

Naša je dužnost prema državi i otadžbini da budemo spremni braniti njen suverenitet, kaže predsjednik Rusije.
Nastavit ćemo jačati naše oružane snage, opremati ih najnovijim oružjem i tehnologijama, ističe Vladimir PutinEPA

Rusija će nastaviti jačati svoju vojsku, kako bi mogla braniti svoj suverenitet i podržavati svoje saveznike, izjavio je predsjednik te zemlje Vladimir Putin na vojnom poligonu Cugol, gdje se održavaju vojne vježbe "Istok 2018".

"Naša je dužnost prema državi i otadžbini da budemo spremi braniti njen suverenitet, sigurnost i državne interese, a ako bude potrebe, i da podržimo saveznike. Stoga, nastavit ćemo jačati naše oružane snage, opremati ih najnovijim oružjem i tehnologijama i nastaviti ćemo s međunarodnom saradnjom", rekao je on, prenosi agencija Tass.

Najveće vježbe u modernoj historiji Rusije

Na vojnoj vježbi "Istok 2018" u istočnom Sibiru i ruskom Dalekom istoku učestvuje oko 300.000 vojnika, više od 1.000 aviona, helikoptera i bespilotnih letjelica, 36.000 tenkova, oklopnih i drugih vozila, kao i 80 brodova.

Agencija Tass dodaje da su ovo najveće vojne vježbe u modernoj historiji Rusije, a da održavaju se od 11. do 17. septembra.

Manevri se provode na pet vojnih poligona, u četiri aviobaze i u Japanskom moru, Beringovom moreuzu i Ohotskom moru.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.