Putin pozvao na otpor nosiocima smrtonosnih ideja

Vladimir Putin, Nursultan Nazarbajev
Vladimir Putin tvrdi da će sposobnost manevra Avangarda na putu ka cilju raketnu odbranu činiti beskorisnom (EPA)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je u četvrtak međunarodnu zajednicu na stvaranje jedinstvenog mehanizma sigurnosti u borbi protiv terorizma, neonacizma i ekstremizma.

Govoreći na vojnoj paradi na Crvenom trgu povodom 9. svibnja, Dana pobjede, on je kazao kako je Rusija spremna na suradnju sa svima koji su spremni istinski se boriti protiv tih prijetnji.

“Rusija je otvorena za suradnju sa svima koji su na djelu spremni boriti se protiv terorizma, neonacizma i ekstremizma. Kolektivni otpor nosiocima smrtonosnih ideja ponovo ima veliki značaj. Mi pozivamo sve zemlje da shvate našu zajedničku odgovornost za stvaranje efikasnog, jednakog za sve, sustava sigurnosti”, rekao je Putin, kako prenosi Beta.

Kritika zbog izvrtanja činjenica

On je poručio da Rusija radi i da će raditi sve što je neophodno da “osigura visoku bojevu sposobnost svojih oružanih snaga i obrambeni potencijalni najviše razine”.

Ruski predsjednik je kritizirao “niz država” koje su potpomogle naciste što u današnje vrijeme namjerno izvrću povijesne činjenice.

Vojnoj paradi prisustvovali su najviši državni dužnosnici i bivši predsjednik Kazakhstana Nursultan Nazarbajev.

Izvor: Agencije