Oglasi

Putin pohvalio Trumpovu sposobnost da 'sluša'

Ruski predsjednik vjeruje da je već uspostavio lični odnos s američkim kolegom, koji je na televiziji mnogo drugačiji od realne osobe.
Vladimir Putin je kazao da Donald Trump reagira na sagovornika i argumenteArhiva

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da se nada daljem dijalogu s američkim kolegom Donaldom Trumpom, nakon što su se dvojica lidera sastali po prvi put na marginama samita G20 u Hamburgu.

"Ako bi se dijalog trebao nastaviti, kako ste rekli u ovom smislu, u humanitarnom smislu, postoji šansa za nadu da će se dijalog dalje razvijati", rekao je Putin tokom sastanka s radnicima iz rudnika Lebedinski u Belgorodskoj oblasti.

On je, kako se navodi, još jednom pohvalio Trumpovu sposobnost "da sluša".

Trump na televiziji i u realnosti

"On reagira na sagovornika, na argumente, uključen je u diskusiju čak i ako mu se nešto ne dopada, ili se s nečim ne slaže, on postavlja neka pitanja, reagira na sagovornikovo razmišljanje", rekao je Putin.

Kako se navodi, Putin je kazao da vjeruje da je već u Hamburgu uspostavio lični odnos s Trumpom i dodao da je "Trump na televiziji mnogo drugačiji od realne osobe".

Govoreći o krizi u Ukrajini, Putin je rekao da se nada da će ona na kraju biti riješena "bez krvoprolića" i putem "demokratskih procesa", navodi agencija.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.