Oglasi

Putin odlikovao mornare stradale u požaru u podmornici

Četvorica mornara su posthumno odlikovana medaljama Heroja Rusije, a preostali Redom hrabrosti.
Iako vojska nije potvrdila u kojoj podmornici se dogodila tragedija, ruski mediji objavili da se radi o podmornici Losharik EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio je najvišu nacionalnu počast 14 mornara koji su poginuli u požaru u jednoj od vojnih istraživačkih podmornica.

Putinovim dekretom, koji je objavljen u petak, četvorica mornara su posthumno odlikovana medaljama Heroja Rusije, a preostali sa Redom hrabrosti, javlja Anadolija.

Ruska vojska je objavila da su mornari preminuli od udisanja otrovnih gasova tokom požara u ponedjeljak.

Neki od mornara preživjeli požar

Neki od mornara su preživjeli požar, ali vojska nije objavila o koliko njih je riječ.

Ministar odbrane Sergei Shoigu i četvrtak je izvijestio Putina da nuklearni reaktor podmornice nije oštećen u požaru i da će vratiti u upotrebu nakon opravke.

Iako vojska nije potvrdila u kojoj podmornici se dogodila tragedija, ruski mediji objavili da se radi o najtajnovitijoj podmornici na svijetu Losharik.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.