Oglasi

Putin: Neke zemlje iskrivljuju razloge za Drugi svjetski rat

Ruski predsjednik kaže da neke zemljama nastoje da se uzroci za Drugi svjetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa.
Vladimir Putin je kazao da će originalni dokazi iz vremena početka rata biti od izuzetne važnostiEPA - Arhiva

U nekim zemaljama nastavlja se sa nametanjem besramno netačnih razloga za Drugi svetski rat, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u pozdravnom obraćanju na otvaranju izložbe "1939. - Početak Drugog svetskog rata".

Izložba, koja je otvorena u Ruskom saveznom arhivu, pokriva period između trenutka kada je Čehoslovačka prestala da postoji kao suverena država u martu 1939. i napada Nemačke na Poljsku 1. septembra 1939. godine.

Nesreća za čovečanstvo

"Drugi svetski rat je bila užasna nesreća za čitavo čovečanstvo, koja je nanela duboke rane milionima ljudi i ostavila traga na sudbine generacija", podvukao je Putin.

On je naglasio da, nažalost, u nekim zemljama postoje napori da se uzroci za Drugi svetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa. Istorijske činjenice se iskrivljuju, dok se bezobrazno nepošteni pogledi i zaključci nameću na osnovu nagađanja i spekulacija, prenosi agencija Tass.

Prema rečima Putina, u tom smislu će originalni dokazi iz tog vremena predstavljeni na ovoj izložbi biti od izuzetne važnosti.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.