Oglasi

Putin kritikuje povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom

Putin je ocijenio da bi američko povlačenje iz sporazuma moglo da 'destabilizuje situaciju' u regiji.
Putin je rekao kako će Rusija nastaviti da ispunjava svoje obaveze koje proističu iz nuklearnog sporazumaEPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je danas povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, ocjenivši da bi to moglo da "destabilizuje situaciju" u regionu, prenosi Beta.

Na samitu Šangajske organizacije za saradnju u Chingdaou, čije su članice Kina, Rusija, Uzbekistan, Kazahstan, Tadžikistan i Kirgizija, kao i Indija i Pakistan, on je rekao da su članice tog bloka zabrinute zbog takvog američkog poteza i dodao da će Rusija nastaviti da ispunjava svoje obaveze koje proističu iz tog sporazuma.

Rouhani očekuje garanciju ostalih

Iranski predsjednik Hassan Rouhani, čija zemlja ima status posmatrača u toj organizaciji, rekao je da Iran očekuje da ostale potpisnice tog sporazuma garantuju da će ga poštovati.

Washington prošlog mjeseca objavio da se povlači iz nuklearnog sporazuma s Iranom i da će Teheranu ponovo uvesti ekonomske sankcije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.