Oglasi

Pulitzerova nagrada: Posthumno priznanje Arethi Frankllin

Među lauratima su novinske agencije AP i Reuters, te novinari 'New York Timesa' i 'LA Timesa'.
Među dobitnicima su novinari 'New York Timesa'EPA

Pulitzerove nagrade za najveći doprinos novinarstvu i umjetnosti dodijeljene su sinoć na Univerzitetu Columnbia u New Yorku, a među laureatima su novinske agencije AP i Reuters, novinari listova New York Times i Los Angeles Timesa.

Između ostalog, nagrade za fotografiju dobili su Reuters i Washington Post, dok je za istraživačko novinarstvo priznanje dodijeljeno novinarima Los Angeles Timesa.

Neizbrisiv doprinos muzici i kulturi

Pittsburgh Post-Gazette dobio je nagradu za najnoviju vijest, dok je South Florida Sun Sentinel nagrađen za oblast izvještavanja o događajima od javnog značaja.

Nedavno preminula soul legenda Aretha Franklin posthumno je dobila specijalnu nagradu za „neizbrisiv petodecenijski doprinost američkoj muzici i kulturi“.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.