PSG prvi finalista Lige prvaka

Angel Di Maria (lijevo) bio je strijelac i dvostruki asistent protiv njemačkog predstavnika (EPA)

Nogometaši francuskog Paris Saint-Germaina prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Lige evropskih prvaka, a mjesto u borbi za trofej osigurali su u utorak navečer pobjedom nad Red Bull Leipzigom (Njemačka) rezultatom 3:0 (2:0).

Kao i prethodnih dana i utakmica elitnog takmičenja evropskig klubova, i večerašnja utakmica se igrala u Portugalu, na lisabonskom stadionu Estadio da Luz, gdje, zbog korona virusa, nema prisustva gledalaca.

Pariški “Prinčevi” poveli su u 13. minuti, kada je Marquinhos iskoristio asistenciju Angela di Marije i savladao golmana njemačkog kluba Petera Gulasza.

Dvadeset i devet minuta kasnije je rezultat pokazivao 2:0 za PSG – Di Maria je ovaj put bio strijelac, a asistencija je pripisana Neymaru.

Razigrani Lyon i silni Bayern

Ovo je ujedno i bio rezultat prvog poluvremena, da bi u 11. minuti nastavka Parižani povisili prednost na 3:0 preko Juana Bernata, koji je glavom proslijedio loptu u Gulaszovu mrežu nakon centaršuta Di Marije.

Drugi finalista će biti poznat u srijedu navečer, kada se sastaju drugi francuski predstavnik Lyon, koji je pružio odlične partije nakon prekida zbog pandemije korona virusa, te njemački gigant Bayern Minhen, koji je nedavno demonstrirao silu prvo protiv Chelseaja (4:1), a zatim i protiv Barcelone (8:2).

Drugi polufinalni meč igra se na stadionu Estadio Jose Alvalade s početkom u 21:00 sat.

Izvor: Al Jazeera i agencije