Oglasi

Prva otvorena platforma za trgovanje

Inovacija bi mogla biti posebno interesantna trgovcima u maloprodaji.

Danski preduzetnik Jannick Malling, kreirao je, kako ju je nazvao, prvu otvorenu platformu za trgovanje. Pomoću nje trgovci mogu obavljati transakcije koristeći aplikacije koje mogu skinuti s interneta.

Inovacija bi mogla biti posebno interesantna trgovcima u maloprodaji.

Jannick Malling želi pratiti nove trendove. Zbog toga je kreirao program po kojem je nazvao i kompaniju na čijem je čelu.

„Trgovcu je lakše prilagoditi poslovanje vlastitim potrebama, umjesto stalnog zurenja u deset različitih ekrana“, kaže on.

Razmjena valuta

Ova platforma je namijenjena razmjeni valuta i pojedinih roba. Kada trgovac skine aplikacije, od kojih su neke besplatne, sam kreira svoj program.

Trejdejbl već koriste brokeri. No, najveću korist od programa bi mogli izvući trgovci u maloprodaji.

Jednu od aplikacija na platformi kreirao je Maurice Pommery. Za 115 eura mjesečno korisnicima dojavljuje vijesti i glasine sa finansijskih tržišta.

„Jednostavno im nudimo informacije sa dinamičnog finansijskog tržišta, a na njima je da donesu odluke. No, to je mnogo lakše ako imate više dijelova slagalice, a na tržištu maloprodaje do sada su mnogi mogli samo nagađati šta će se dogoditi.“

Online trgovina nije novina. Ali platforme poput Trejdejbla mogle bi biti iskorak u ovoj eri otvaranja tehnologije ka tržištima. 

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.