Oglasi

'Providni' televizor koji 'šeta' policom

Na sajmu u Las Vegasu predstavljen je pametni televizor čiji ekran postaje gotovo providan samo jednim pokretom ruke.

Na tradicionalnom Tehnološkom sajmu u Las Vegasu japanska kompanija Panasonic predstavila je najnoviju generaciju pametnih televizora, čiji ekrani mogu postati gotovo providni samo jednim pokretom ruke.

Na prezentaciji novog televizora uređaj je bio ugrađen u policu, a publika je mogla vidjeti kako ekran postaje providan, a iza njega se pojavljuju predmeti sa police kao što su vaze i skulpture.

Televizor se, također, može kretati uz i niz police, a predstavljeni su još neki noviteti, kao što je pokretanje aplikacije za muziku dodirom ruke.

Dodatno, aplikacija se pojavljuje na samo jednom dijelu ekrana, dok je drugi gotovo providan i kroz njega se mogu vidjeti predmeti na polici.

Internetske stranice koje se bave tehnologijom pišu da nije poznato kada će ovaj uređaj biti dostupan na tržištu.

Prototip je prikazan kao dio Panasonicovih pametnih televizora na CES-u, za koje je najavljeno da bi mogli biti u proizvodnji 2018. i 2020. godine.

Prvi sajam potrošačke tehnologije održan je 1967. godine.

Od tada se tehnologija promijenila gotovo do neprepoznatljivosti.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.