Protestna nota Hrvatskoj zbog napada na vaterpoliste

Split, Vaterpolisti, Napad, Policija
Srbija je uručila protestnu notu Hrvatskoj zbog napada na vaterpoliste te izrazila zabrinutost i razočarenje (Al Jazeera)

Srbija je u nedjelju uručila protestnu notu Hrvatskoj zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu te je izrazila “duboku zabrinutost i razočarenje” tim incidentom, saopćeno je u Beogradu.

U Ministarstvo vanjskih poslova, kako je i najavio prvi potpredsjednik vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, u nedjelju je pozvan otpravnik poslova ambasade Hrvatske u Beogradu i uručena mu je protestna nota povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, saopćio je MVP Srbije.

Izražena je duboka zabrinutost i razočarenje zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde.

Dačić je ranije, najavljujući protestnu notu, ocijenio da je incident u Splitu “nažalost, posledica jedne antisrpske kampanje”.

Dačić je naglasio kako više od tog incidenta “brine takvo ozračje” koje se stvara u hrvatskom društvu.

Hrvatska policija uhapsila trojicu napadača

Zvaničnici Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i Vaterpolo kluba Crvena zvezda najavili su u subotu, poslije napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, da će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja klubova iz Srbije i vaterpolo reprezentacije u Hrvatskoj u Eurokupu.

Policija u Splitu u međuvremenu je uhapsila trojicu napadača na vaterpoliste Zvezde, a za jednim traga.

Incident su osudili predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Vlada Hrvatske.

Vlada je najoštrije osudila huliganski napad na vaterpoliste u Splitu, a premijer Hrvatske Andrej Plenković je razgovarao o okolnostima slučaja s ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

Izvor: Agencije