Oglasi

Protesti i kruženje oko makete Kabe: Hadž ne pripada Bin Salmanu

Sprečavaju nas da obavljamo hadž zato što smo neistomišljenici sa saudijskom vlašću, rekli su demonstranti u Briselu.
Demonstranti iz različitih zemalja u kojima žive brojni muslimani izrazili su nezadovoljstvo politikom Saudijske ArabijeAnadolija

U Briselu su organizirane demonstracije na kojima su okupljeni simbolično kružili oko makete Kabe, a u znak protesta zbog ograničenja Saudijske Arabije za pojedine hodočasnike.

Demonstranti iz različitih zemalja u kojima žive muslimani kružili su oko makete na Schumanovom trgu, oko kojeg su smještene institucije Evropske unije.

Organizator protesta jest nevladina organizacija Al Haramain Watch.

Protivnici politike Saudijske Arabije

Član organizacije Muhammed Farah za Anadoliju je rekao da su demonstranti državljani arapskih zemalja koje su protivnici politike Saudijske Arabije.

"Sprečavaju nas da obavljamo hadždž zato što smo neistomišljenici sa saudijskom vlašću. Hadž ne pripada prestolonasljedniku Mohammadu bin Salmanu nego svim muslimanima. Nemaju pravo pojedinim muslimanima onemogućavati odlazak na hadž", rekao je Farah.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.