Oglasi

Protest protivnika članstva Crne Gore u NATO-u

Više stotina protivnika crnogorskog članstva u NATO savezu okupilo se na protestu ispred Skupštine Crne Gore. 
Predsjednik Alternative, koja je organizator protesta, Vesko Pejak poručio je da je borba tek počelaAl Jazeera

Više stotina protivnika crnogorskog članstva u NATO savezu okupilo se danas na protestu ispred Skupštine Crne Gore. 

Za desetak dana najavili su novo okupljanje u Nikšiću, a uputili su poziv i političarima da im se pridruže, prenose agencije.

Predsjednik Alternative, koja je organizator protesta, Vesko Pejak poručio je da je borba tek počela, navodeći da je onaj ko se vrati u Skupštinu Crne Gore da ratificira Protokol, izdao interese Crne Gore.

"Ako treba, ginućemo za Crnu Goru, ne za interese drugih država. Mislite da bi SAD ili Francuska sjele za sto sa onina koji su ih gađali osiromašenim uranom? Ne bi, jer imaju ponos", kazao je Pejak, navodeći da crnogorski vojnici ne bi trebalo da idu u Afganistan, jer su tamo kao okupatori "pod izgovorom borbe protiv terorizma". 

Saobraćaj u prekidu

"Kada bude Skupština potpisivala ugovor o ratifikaciji, bićemo ovdje i ništa neće biti mirno", upozorio je Pejak.

Na samom početku, jedan od učesnika protesta legao je na Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, zbog čega je saobraćaj bio u prekidu.

Boško Vukićević iz pokreta Sloboda narodu, saopštio je da je anti NATO većina "jedina sigurna i nesporna većina u Crnoj Gori".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.