Protest protiv protesta ispred RTV Vojvodine

Po završetku skupa, okupljeni su krenuli pred zgradu pokrajinske Vlade (Jaroslav Pap / Tanjug)

Ispred zgrade Radiotelevizije Vojvodine u Novom Sadu u petak je održan je protest, kako je rečeno, protiv protesta zbog smjena na pokrajinskom javnom servisu.

Problemi građana trebali bi se rješavati u institucijama, a ne na ulici, istaknuto je tokom tog skupa, koji je i sâm zakazan na ulici i kojem nije naveden organizator.

Okupljenima je poručeno da se sa tog mjesta pruža podrška novinarima RTV-a, na koje se, kako je rečeno, ovih dana vrši veliki pritisak.

Jedan od organizatora skupa, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti Nenad Krstić, rekao je da bi “najradije na bini sa koje govori vodio dijalog sa onima koji različito misle”, ali je istakao da “oni koji drugačije misle neće da razgovaraju”.

Došli i pred pokrajinsku Vladu

Osim pojedinih profesora Novosadskog univerziteta, protestu pod nazivom “Stop anarhiji” podršku su dali i pojedinci iz novog rukovodstva RTV Vojvodine.

Po završetku skupa, okupljeni su krenuli pred zgradu pokrajinske Vlade, gdje su se zadržali dvadesetak minuta, a nakon toga su se razišli.

Ranije su u Novom Sadu održani protesti protiv smjena na Radioteleviziji Vojvodine.

Izvor: Al Jazeera i agencije