Oglasi

Protest protiv protesta ispred RTV Vojvodine

Okupljeni su pružili podršku novinarima Radiotelevizije Vojvodine, na koje se, kako je rečeno, ovih dana vrši veliki pritisak.
Po završetku skupa, okupljeni su krenuli pred zgradu pokrajinske VladeJaroslav Pap / Tanjug

Ispred zgrade Radiotelevizije Vojvodine u Novom Sadu u petak je održan je protest, kako je rečeno, protiv protesta zbog smjena na pokrajinskom javnom servisu.

Problemi građana trebali bi se rješavati u institucijama, a ne na ulici, istaknuto je tokom tog skupa, koji je i sâm zakazan na ulici i kojem nije naveden organizator.

Okupljenima je poručeno da se sa tog mjesta pruža podrška novinarima RTV-a, na koje se, kako je rečeno, ovih dana vrši veliki pritisak.

Jedan od organizatora skupa, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti Nenad Krstić, rekao je da bi "najradije na bini sa koje govori vodio dijalog sa onima koji različito misle", ali je istakao da "oni koji drugačije misle neće da razgovaraju".

Došli i pred pokrajinsku Vladu

Osim pojedinih profesora Novosadskog univerziteta, protestu pod nazivom "Stop anarhiji" podršku su dali i pojedinci iz novog rukovodstva RTV Vojvodine.

Po završetku skupa, okupljeni su krenuli pred zgradu pokrajinske Vlade, gdje su se zadržali dvadesetak minuta, a nakon toga su se razišli.

Ranije su u Novom Sadu održani protesti protiv smjena na Radioteleviziji Vojvodine.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.