Prosinečki više nije selektor reprezentacije BiH

Robert Prosinečki je selektor selekcije Bosne i Hercegovine postao 4. januara 2018. godine (Arhiva)

Robert Prosinečki više nije selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je u srijedu za Anadoliju Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

“S Prosinečkim je dogovoren sporazumni raskid ugovora i on zvanično više nije selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine”, istakao je Džemidžić.

Na pitanje kada će se znati ko bi ga mogao naslijediti na klupi u utakmicama baraža za EURO 2020, koje će Bosna i Hercegovins igrati u martu, odgovorio je “veoma brzo”.

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine trebao bi imati sjednicu već sredinom naredne sedmice”, dodao je Džemidžić.

Neuspjeh u kvalifikacijama za EURO

Prosinečki je selektor selekcije Bosne I Hercegovine postao 4. januara 2018. godine.

U 22 utakmice ostvario je devet pobjeda, šest remija i sedam poraza.

U Ligi nacija – Divizija B selekcija Bosne i Hercegovine osvojila je prvo mjesto, ispred Austrije i Sjeverne Irske, te osigurala baraž za EURO 2020.

Prekid saradnje s Nogometnimg/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine Prosinečki je ostvario nakon loših nastupa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo iduće godine, u kojima je reprezentacija Bosne i Hercegovine završila kao četvrta u grupi J.

Izvor: Agencije