Pronađeno vozilo i puške ubica Slaviše Krunića

MUP RS-a čini sve da bude potpuno rasvijetljeno ubistvo Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, navodi šef entitetske policije (Al Jazeera)

Policija bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (MUP RS) pronašla je vozilo koje su koristili izvršitelji ubistva banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, kao i dvije puške i odbačene okvire automatskih pušaka, potvrdio je direktor entitetske policije Darko Ćulum, prenosi agencija Fena.

„Imamo lice koje je izvršilo napad na Slavišu Krunića i njegovu pratnju. Jedno lice je u tom napadu smrtno stradalo, jedno je lišeno slobode, a za trećim licem tragamo“, podsjetio je on.

Dvije automatske puške i okviri za municiju, javljaju Nezavisne novine, nađeni pretragom terena koju su u ranim jutarnjim satima započeli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice.

Dodaje se kako je automobil Željka Kovačevića, napadača koji je ubijen tokom ubistva Krunića, pronađen u banjalučkom naselju Zalužani. Riječ je o vozilu Opel Corsa crvene broje, nađenoj blizu lokalnog Doma kulture, a koja će u narednim danima biti predmet vještačenja.

Intenzivna potraga

Ćulum je najavio i kako će biti raspisana međunarodna potjernica za odbjeglim Benedijem Đukanovićem.

„Obaviještene su sve policijske agencije na nivou Bosne i Hercegovine, te policije Srbije, Hrvatske, Crne Gore, tako da se istraga intenzivno provodi u cijelom regionu“, rekao je direktor policije RS-a.

U ovome se momentu, kaže, ne može govoriti o motivima ubistva, iako imaju određene indicije i kako MUP RS-a čini sve da bude potpuno rasvijetljeno ubistvo Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića.

Ćulum je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao i kako su braća Nermin i Armin Ćulum bili privođeni, jer su oni bili ranije u kontaktima sa izvršiteljima ovog krivičnog djela, kao i da su pušteni na slobodu nakon 24 sata, što je bila zakonska obaveza.

Policija RS-a podnijela je jučer izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su 22. aprila u mjestu Glamočani, općina Laktaši, izvršile krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića.

Sahrana i komemoracija

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu.

Komemoracija Slaviši Kruniću i njegovom pratiocu Žarku Pavloviću održana je jutros u kompaniji Sector Securityju, jednoj od Krunićevih firmi.

Njegov otac Drago je rekao da u ovom slučaju „nije u pitanju politika, već plaćeno ubistvo“.

„Izražavam nadu da će MUP za koji dan riješiti ubistvo“, dodao je on.

Slaviša Krunić bit će sahranjen danas u Glamočanima kod Laktaša.

Izvor: Agencije