Pronađeno tijelo treće žrtve pomorske nesreće kod Dubrovnika

Pronađeno je tijelo treće smrtno stradale osobe u pomorskoj nesreći koja se dogodila prošle noći u Koločepskom kanalu, a za još četiri osobe nestale u moru i dalje se intenzivno traga, izvijestilo je hrvatsko Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Teška pomorska nesreća dogodila se sinoć u 21:20 sati u Koločepskom kanalu između uvale Pakljena i uvale Brsečine, gdje se gumena brodica s devetero ljudi sudarila sa brodom Danče iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik, koji je u tom trenutku obavljao hitan medicinski prijevoz prema mjestu Sobra na otoku Mljetu.

Vlasnik restorana upravljao je gumenom brodicom, na kojoj su bili i sezonski radnici. Na plovilu nije bilo svjetla i posada nije vidjela da im se približava brod.

Velimir Šetka, jedan od dvojice pronađenih preživjelih, kaže da je pravim čudom ostao živ.

“To je bilo tužno, jadno… Kad si s nekim i dogodi se takvo nešto, uopće ne znam kako je to. More je bilo veliko i jako. Gazda što je vozio gliser je malo dao gasa ispočetka. Ali, more je toliko prskalo da smo bili mokri kao da pada kiša. I on je smanjio gas i sjekao je valove. Kad je bio udar, onesvijestio sam se. Brod Lučke kapetanije je bio osvijetljen. Naš nije bio osvijetljen”, rekao je Šetka.

Intenzivna potraga

Tri su osobe nađene mrtve, dvije ozlijeđene su prevezene u dubrovačku bolnicu, a za četiri se još traga.

U potrazi na širem području Koločepskog kanala trenutno su angažirana dva plovila lučkih kapetanija Ploče i Split te jedno plovilo Plovputa d.o.o.

U potragu je uključeno i pet privatnih plovila te dva helikoptera iz sastava MUP-a i Obalne straže, a u kopnenoj potrazi na obalnim područjima sudjeluju pripadnici dubrovačko – neretvanske Policijske uprave. U potragu je uključen i motorni trajekt Hanibal Lucić.

Posredstvom obalne radijske stanice Dubrovnik emitira se poruka o pogibelji kategorije “Mayday Relay” prema svim sudionicima u pomorskom prometu.

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima stigao je tijekom dana u Dubrovnik i sastao se voditeljima potražnih timova.

Obiteljima smrtno stradalih izrazio je sućut.

U bolnicu primljene dvije osobe

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potvrdio je u srijedu da su nakon noćašnje teške pomorske nesreće u tu bolnicu primljene dvije osobe, od koji je jedna teže, a druga lakše ozlijeđena.

“Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječenje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno”, rekao je Bekić.

Izvor: Al Jazeera i agencije