Pronađeno tijelo drugog člana posade i olupina helikoptera

Hrvatske vlasti su potvrdile u ponedjeljak da se helikopter srušio u more između Zlarina i Zablaća (Duško Jaramaz / Pixsell)

Ministarstvo obrane (MORH) u utorak je priopćilo da je iz mora izvučeno tijelo pronađenog pilota natporučnika Tomislava Baturine koji je poginuo u padu vojnog helikoptera u more u Zlarinskom kanalu, prenosi agencija Hina.

U tijeku je očevid koji provode zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku, civilna i Vojna policija, navodi se u priopćenju MORH-a.

Olupina helikoptera Kiowa OH-58 D, koji se srušio u ponedjeljak u tragičnoj nesreći, i tijelo pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, natporučnika Tomislava Baturine pronađeni su ranije jutros.

Pronašli su ih oko osam sati ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga zahvaljujući detekciji podvodnog vozila “Remus” Hrvatske ratne mornarice, priopćeno je iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

U ponedjeljak je to ministarstvo potvrdilo pad helikoptera u kojem su bila dva člana posade, nedaleko Šibenika, pri čemu je odmah potvrđeno kako je poginuo pilot Marin Klarin, dok je za drugim, Tomislavom Baturinom počela potraga.

Obustavljen let svih helikoptera istog tipa

Helikopter je pao u more tijekom trenažnog leta.

Istraga i dalje traje te se utvrđuju okolnosti ove tragične nesreće. 

Dok se ne utvrdi uzrok nesreće obustavljen je let svih helikoptera Kiowa Warrior.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević formirao je Povjerenstvo na čelu s glavnim vojnim zrakoplovnim istražiteljem s ciljem utvrđivanja okolnosti nastanka ove tragične nesreće.

Izvor: Agencije