Oglasi

Pronađeni dijelovi američkog F-16

Spasilačke ekipe izvukle iz Jadranskog mora ostatke letjelice za koje se vjeruje da pripadaju nestalom američkom avionu F-16.
F-16 je bio na noćnom letu u okviru obuke, kada se prekinula njegova veza s bazom NATO-aReuters

Ronioci italijanske obalne straže koji tragaju za nestalim američkim borbenim avionom F-16 i njegovim pilotom usredotočili su potragu na vode gdje je ribarski brod uočio dijelove olupine za koje se vjeruje da pripadaju tom avionu, objavila je u utorak obalna straža.

Dijelovi oplate pronađeni su u noći s ponedjeljka na utorak na površini sjevernog Jadrana, rekao je Saverio Ferrara, ne precizirajući mjesto na kojem su pronađeni, navodi Hina.

Uprkos naporima američkih i italijanskih spasilaca, nema nikakvog traga pilotu, a potraga se nastavlja, saopćeno je iz baze.

Američke zračne snage saopćile su kako vjeruju da pronađeni ostaci pripadaju nestalom avionu, za kojim od ponedjeljka navečer traga i Brodospasov brod "Brodospas moon".

Američki borbeni avion iz baze u Avianu bio je na vježbi zajedno s još tri letjelice, a nestao je s radara nedugo nakon što je pilot oko 20 sati javio kontroli leta da ima problema.

Izvor: Agencije