Oglasi

Pronađene moguće nove životinjske vrste u vodama Kariba

Naučnici su u vodama oko Portorika i Djevičanskih otoka pronašli rijedak embrion ajkule, dva metra visoke korale i spužve s oštrim ivicama.
Ekspedicija sakupila ukupno 89 uzorakaIlustracija/Reuters

Naučnici iz Sjedinjenih Američkih Država su završili istraživanje u vodama oko Portorika i Djevičanskih otoka uz najdublje ronjenje u tom regionu, koje je trajalo 22 dana, tokom kojeg su možda otkrili nove životinjske vrste, prenosi AP.

U tom istraživanju oni su, između ostalih uzoraka, pronašli i rijedak embrion ajkule, dva metra visoke korale i spužve s oštrim ivicama.

Čekaju se potvrde analiza

Daniel Wagner, koordinator ovog istraživanja, izjavio je za AP da je ekspedicija sakupila ukupno 89 uzoraka i da sada slijedi njihova analiza.

Ocijenio je da naučnici vjeruju da su možda pronašli i nekoliko novih vrsta, ali da to može biti potvrđeno tek poslije višegodišnjih analiza. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.