Pronađene dvije bombe kod Beogradskog dramskog pozorišta

Bombe kod magacina pozorišta pronašao je pas, čija je vlasnica prijavila upravi teatra (Tanjug)

Dve ručne ofanzivne bombe na Crvenom krstu, u Beogradu, našao je pas čija je vlasnica otišla na prijavnicu Beogradskog dramskog pozorišta i to prijavila, izjavio je direktor ovog pozorišta Slobodan Ćustić.

On je za Tanjug naveo da su se bombe nalazile kod magacina pozorišta u kojem se drži scenografija i deo rekvizita.

“Gospođa koja je šetala psa prijavila je nama na prijavnicu, mi smo pozvali antidiverzionu jedinicu, koja je došla odmah. Nisu imali šta da demontiraju, osim da to pokupe i odnosu”, kazao je Ćustić.

Dodao je da se nada da će policija pronaći ko je te bombe ostavio.

“Mislim da je to slučajnost, međutim, ovde u blizini se nalazi nekadašnji bioskop ‘Šumadija’, on je sada ruina i tu se skupljaju neki koji nemaju veze ni sa umetnošću, ni sa pozorištem. Možda je neko od njih to ostavio, a možda je to neka poruka za nekoga ko živi u ovim zgradama”, rekao je Ćustić.

Policija preuzela bombe u kutiji

On je naveo da je pozorište sve vreme radilo neometano te da su i sada probe predstava u toku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da su pripadnici kontradiverzione ekipe preuzeli oko 11:00 sati dve ručne bombe koje su se nalazile u kutiji na Crvenom krstu.

Do dolaska kontradiverzione ekipe, lice mesta u Daničerevoj ulici obezbeđivali su pripadnici Policijske stanice Vračar, koji su blokirali okolne ulice u tom delu grada, ali je ubrzo sve završeno, tako da je taj kvart sada prohodan.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja, navodi se u saopštenju MUP-a.

Izvor: Agencije