Pronađena tijela 24 žrtve avionske nesreće u Indoneziji

Na mjestu nesreće pronađene su i manje krhotine aviona, kao i lični predmeti putnika (EPA)

Spasilačke ekipe iz mora su izvukle tijela 24 poginule osobe u jučerašnjoj avionskoj nesreći u Indoneziji, javlja Anadolija.

Putnički avion kompanije Lion Air sa 189 članova posade i putnika srušio se jučer u more kod otoka Java, nedugo nakon polijetanja iz Jakarte.

Spasilačke ekipe su na mjestu nesreće pronašle i u Jakartu dopremile posmrtne ostatke 24 žrtve.

Lokalni list „Tempo“ javlja da su porodice stradalih na kobnom letu JT 610 pozvane da daju uzorke DNA radi identifikacije žrtava.

Na mjestu nesreće pronađene su i manje krhotine aviona, kao i lični predmeti putnika, a danas će u spasilačku akciju biti uključeni i ronilački timovi koji bi trebali pronaći olupinu trupa aviona.

Nadležni indonezijski zvaničnici saopćili su da do sada nisu otkrili nikakve znakove da bi moglo biti preživjelih u nesreći.

Iz kompanije Lion Air saopćeno je da je avion tipa Boeing 737 MAX 8 na prethodnom letu imao tehničke probleme, ali da su servisirani.

Direktor kompanije Edward Sirait kazao je da je avionom upravljao 31-godišnji pilot iz Indije Bhavye Suneja i dodaje da je riječ o mladom, ali veoma iskusnom pilotu.

Izvor: Agencije