Pronađena četvrta poginula osoba kod Dubrovnika

Potragu za preostale tri nestale osobe nastavljaju dubrovačka Lučka kapetanija i pripadajuće lučke ispostave (Reuters)

Drugog dana potrage u moru dubrovačkog akvatorija pronađena je četvrta smrtno stradala osoba nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se u utorak navečer sudarili brod Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak sa devet članova posade, saopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Hrvatske.

O pronalasku četvrte smrtno stradale osobe u intenzivnoj spasilačko-potražnoj akciji, koja se provodi drugi dan na širem području Koločepskog kanala, gdje se dogodila teška pomorska nesreća, izvijestili su djelatnici dubrovačke Lučke kapetanije i Nacionalnog centra za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke.

Potragu za preostale tri nestale osobe nastavljaju dubrovačka Lučka kapetanija i pripadajuće lučke ispostave, Pomorska policija Dubrovnik i Obalna straža.

U pomorskoj potrazi na širem području Koločepskog kanala trenutno su angažirana dva broda lučkih kapetanija Ploče i Split, jedno plovilo kompanije Brodospas, jedna brodica Carinske ispostave Dubrovnik, brod rezervata Lokrum, gumenjak Hrvatske gorske službe spašavanja te dva broda Pomorske policije Dubrovnik.

Brodovi sa sofisticiranom optikom i sonarima

U pomorsku potragu uključeno je i pet privatnih brodova te helikopter iz sastava Ministarstva unutrašnjih poslova, dok se kopnena potraga na obalnim predjelima područja u obuhvatu potrage odvija u nadležnosti Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske te u saradnji sa HGSS-om, čijih 15 pripadnika obavljaju kopnenu potragu.

U podmorskoj pretrazi, u saradnji s MUP-om, angažirani su ronioci Specijalne jedinice policije, dok je Obalna straža za potragu angažirala i dva podmorska vozila opremljena sofisticiranom optikom i sonarima.

Teška pomorska nesreća, u kojoj su se sudarili gumeni gliser i brod Lučke kapetanije Dubrovnik “Danče”, dogodila se u utorak oko 21:20 u Koločepskom kanalu, između uvale Pakljena i uvale Brsečine.

Na gumenjaku je ukupno bilo devet osoba, od čega su dvojica muškaraca u nesreći bila povrijeđena, dvoje je odmah pronađeno mrtvo, jedna smrtno stradala osoba pronađena je u srijedu popodne, a jedna u četvrtak.

Izvor: Agencije