Prolaz Dortmunda nakon dramatične završnice

Drogba je trećim golom na meču donio nadu navijačima Galatasaraya (AFP)

Nogometaši Borussije plasirali su se u utorak uvečer u polufinale Lige prvaka, pošto su u revanšu četvrtfinala u Dortmundu savladali Malagu sa 3:2, dok je Real uprkos porazu od 3:2 protiv turskog Galatasaraya otišao među četiri najbolje ekipe.

U prvom duelu Malage i Borussije prošle sedmice nije bilo golova, a debitant u LP je odlično počeo revanš i poveo u 25. minutu preko Sancheza Joaquina.

Izjednačio je Robert Lewandovski u 40. minuti, a zatim je Eliseu u 82. minuti doveo Malagu u novo vodstvo i na korak do pobjede.

No Borussia se nije predavala.

Marco Reus je u prvoj minuti sudijske nadoknade izjednačio, a kada su svi mislili da je gotovo, defanzivac Santana je u posljednjim trenucima postigao treći gol i donio pobjedu i veliki preokret “milionerima”.

Poraz Reala

Real je u Istanbulu, uprkos odličnom početku i vodećem golu Cristiana Ronalda u osmoj minuti, potpuno razočarao u nastavku.

Prvo je Emmanuel Eboue izjednačio u 57. minuti, zatim su Wesley Sneijder u 71. i Didier Drogba u 72. minuti zatresli mrežu Diega Lopeza za ubjedljivo vodstvo.

Konačnih 3:2 postavlja Ronaldo u 90. minuti.

Real je u posljednjih nekoliko minuta igrao bez isključenog Alvara Arbeloe.

Ipak, kraljevski klub prošao je dalje zahvaljujući trijumfu od 3:0 u prvoj utakmici u Madridu.

U srijedu uzvratne utakmice igraju Juventus i Bayern Munich, te Barcelona i Paris Saint-Germain (PSG).

U prvom susretu je Bayern savladao Juventus sa 2:0, dok su Barcelona i PSG odigrali neriješeno, 2:2.

Izvor: Agencije