Oglasi

Privedeni zbog bombe na Jelačićevom trgu

Policija je privela petoricu muškaraca iz okolice Šibenika, do kojih su došli preko nadzornih kamera.
U eksploziji na Trgu nije bilo povrijeđenihPixsell

Skupina muškarac privedena je na informativni razgovor u policiji zbog sumnje da su povezani s nedavnom eksplozijom na zagrebačkom središnjem gradskom trgu, objavili su mediji, a u zagrebačkoj policiji nisu željeli otkriti nikakve pojedinosti, osim da se obavljaju razgovori i nastavlja kriminalističko istraživanje.

"U Policijskoj upravi zagrebačkoj obavljaju se razgovori i nastavlja se kriminalstičko istraživanje u vezi s eksplozijom na Trgu bana Jelačića. Kad istraživanje završi policija će o tome izvijestiti javnost", izjavila je Hini glasnogovornica PUZ-a Mirela Ban na upit je li policija, kao što navode mediji, privela nekoliko osoba zbog sumnje da su izradili, postavili i aktivirali eksplozivno sredstvo.

Jutarnji list je objavio da je policija u sjedište zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici privela petoricu muškaraca iz okolice Šibenika. Istražitelji su do jednog od njih navodno došli pomoću nadzornih kamera koje su snimile bacanje eksplozivne naprave, nakon čega su otkriveni i ostali. Mediji nagađaju da još niko nije uhapšen, ali da se to očekuje tokom subote.

U eksploziji na Trgu bana Jospia Jelačića niko nije ozlijeđen, a vještačenjem je utvrđeno da nije eksplodiralo neko jače pirotehničko sredstvo, kao što su neki mediji u početku nagađali, nego eksplozivna naprava kućne izrade manje eksplozivne snage.

Izvor: Agencije