Privedene dvije osobe u vezi s ubistvom policajaca u Sarajevu

Akcija je provedena po naredbama Tužiteljstva i Suda Bosne i Hercegovine (Fena)

Policija u Bosni i Hercegovini privela je tokom noći s ponedjeljka na utorak tri osobe koje se dovode u vezu s ubistvom dvojice policajaca u Sarajevu, a dvije su osobe nakon ispitivanja zadržane u pritvoru, objavili su službeni izvori.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tokom noći na području Rogatice (istočna Bosna) priveli su tri osobe koje se dovode u vezu s automafijom, naveli su iz SIPA-e.

Nakon ispitivanja predane su u nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a dvije osobe zadržanesu  na daljnjem ispitivanju.

Policija je u Rogatici pronašla automobil Range Rover, koji je u ranijim medijskim izvještajima spominjan da su ga koristile osobe koje su likvidirale dvojicu policajaca u Sarajevu iz vatrenog oružja.

SIPA provodi vještačenje tog vozila.

Saslušano više od 80 osoba

Mediji navode da su hapšenja u Rogatici uslijedila nakon dužeg praćenja sumnjivih osoba te da je jedna od njih ranije poznata policiji jer je bila privedena u okviru akcije “Volan”, najveće dosadašnje istrage u Bosni i Hercegovini u borbi protiv automafije.

Tokom istrage ubistva dvojice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića privedeno je i saslušano više od 80 osoba te pretreseno 12 lokacija.

Jednomjesečni pritvor određen je tek 33-godišnjem Srećku Trifkoviću s Pala, koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca.

Policajci Šehović i Vujinović stradali su 26. oktobra u ranim jutarnjim satima kada su na njih u sarajevskom naselju Alipašino Polje pucali članovi automafije.

Izvor: Agencije