Oglasi

Priština: Sudski nalog za pritvaranje Albina Kurtija

Zastupnici opozicije su optuženi za upotrebu suzavca u Skupštini i za ometanje službenih osoba u obavljanju dužnosti.
Kosovo, Parlament, Opozicija, Oporba, SuzavacKosovska oporba je prošle godine bacala suzavac kako bi onemogućili izglasavanje nekih zakonaEPA

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za pritvaranja lidera Samoopredjeljenja Albina Kurtija zbog nepojavljivanja na sudskim ročištima, a radi bacanja suzavca u kosovskom parlamentu.

Zbog nedolaska u sudnicu kažnjeno je s po 200 eura nekoliko zastupnika kosovskog parlamenta, među kojima je i predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli i njegov zamjenik Xhavit Haliti, koji su se na sudu trebali pojaviti u svojstvu svjedoka.

Na sudskom ročištu, kako prenosi Tanjug kosovske medije, nije bilo ni tužitelja.

Zastupnici oporbe su optuženi za uporabu suzavca u Skupštini Kosova i za ometanje službenih osoba u obavljanju dužnosti.

Suzavcem protiv zakona

Kosovska oporba je prošle godine u više navrata bacala suzavac tijekom zasjedanja kosovskog parlamenta, kako bi se suprotstavili i onemogućili izglasavanje nekih zakona koje je predložila vlast.

Između ostaloga, tako su pokušavali blokirati rad parlamenta tražeći da se povuku potpisi premijera Isa Mustafe sa sporazuma o zajednici općina sa srpskom većinom i demarkaciji granične linije s Crnom Gorom.

Zbog tih je događaja protiv više osoba, među kojima je i Kurti, bila podignuta optužnica.

Izvor: Agencije 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.